Гримът според формата на очите

Гримът според формата на очите

Какъв грим се препоръчва от професионалистите в зависимост от цветът и формата на oчите.



Формата на окото при всякa женa e различен. Някои от жените имат големи очи, други малки, кръгли, хлътнали очи, с бадемовидна форма и така нататък. Затова е важно да се определи формата на окото, за да изберете правилния грим и козметика, който да ви подчертае най-добре красивата фигура. Ще ви предложим няколко метода с които ще подчертаете естествената красота на вашите очи с грим според формата на очите:

Гримът според формата на очите

  • За големи очи: нанесете тъмни сенки върху клепачите, като под областта на веждите подчертаете със светъл нюанс с лек блясък.
  • Малки очи: препоръчително е да се използва молив или очна линия за визуално уголемяване на малките очи!
  • Кръгли очи: приложете тъмни сенки, като продължите по линията на гънката към външния ъгъл на очите. Така ще придадете продълговата форма на вашите очи.
  • Бадемовидни очи: във вътрешната част на окото нанесете по-лек и по-светъл нюанс сенки, а от средата на окото към външния край да е по-тъмен нюанса.
  • Хлътнали очи: aко очите ви са хлътнали, сенките за очи трябва да са с леки светли оттенъци. Така визуално те ще изглеждат по-големи и по-отворени. Нанесете сенките на клепачите от вътрешното ъгълче на окото към външното. В средата на клепача нюансите трябва да по-светли, над линията на очната вдлъбнатина пък може да сложите един или два тона по-тъмни.

Грим за червенокоси

Грим за червенокоси:


Жените с червена коса отдавна се свързват с красота, страст и мистика. Те винаги привличат вниманието на всички мъже около тях, а също така и на блондинките и брюнетките. За да изглеждат привлекателно червенокоските дами е необходимо не само да променят цвета на косата, дрехите, обувките но трябва да изберат най-подходящия грим за червенокосите, като се вземат предвид цвят на очите и кожата.

За създаване на изискан и красив образ при жени с червеникав цвят на косата може да се комбинират цветовете: корал, пясък, теракота, злато, маслини. Важно е да се обърне внимание и на цвета на очите, роклята, обувките и дамската чанта. Сянката на зелено ще изглежда по-блестяща и ще подчертава красотата на грима за сините очи. За вечерен грим, можете да използвате изкуствени мигли, качествена козметика и аксесоари, както и можете да нанесете добре два пласта спирала. Препоръчително е за веждите да са с кафяв или черен молив, като се започва с вътрешния ръб.

Грим за червенокоси. Мakeup for redheads

Природата е открита за червенокосите жени защото при тях има повече място за експерименти. Невероятно красиви нюанси на косата, красива кожа, красиви бездънни очи, подчертана от декоративна козметика, непременно ще привлече вниманието на всички мъже, и да предизвика завист и възхищение при блондинки и брюнетки, но най-важното е да изберете правилните цветове и акценти. Червилото може да бъде в топли тонове на праскова, карамел, шоколад и ще добави женственост и ще предаде блясък на лицето. За да се приложи руж се препоръчва да се използва специална четка, която ви помага внимателно да нанесете от скулите към линията на косата. Надяваме се тези особености и съвети за гримиране за слънчеви момичета с червеникав, както и за рижав и кестеняв цвят на косата, да ви бъдат много полезни.
www.ГРИМ.blogspot.com