Какво облекло е подходящо за първия учебен ден

  • 18 742
  • 84
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 803
Разбира се, че нещо официално. Моята госпожица беше с рокля с дънтелка по края, искаше специална прическа на малки плитки. Сега за втори клас пак купувахме рокля и отделно само ръкави.

# 16
  • Мнения: 745
Нещо спортно-елегантно ще е Joy Joy Joy все още не можем да харесаме нищо по магазините, а мойта мадама е много капризна. Та каквото си избере това ще е.

# 17
  • в страната на абсурдите
  • Мнения: 1 236
ние миналата година за първия учебен ден в първи клас бяхме с цветна риза,спортен панталон.мисля,че поне за първи клас трябва да е облечен по-така,все пак е  празник ! тази година съм го оставила той да си избира дрехите за първия учебен ден.

# 18
Гледайте да е Нещо което ако се нацапа да не ви е гадно.Все пак са зайота и има зеле и моркови.(и аз съм минал през това-не боли Laughing)

# 19
  • София
  • Мнения: 39 740
А някой знае ли какво ще е времето все пак?
Това е от gismeteo.ru
http://www.gismeteo.ru/mtowns/15614.htm (София)
Значи топло ще е.

http://www.accuweather.com/ (София)
Цитат
Intervals of clouds and sunshine. Winds from the N at 11 km/h.
Цитат
High: 27 °C Realfeel®: 26 °C

И в двата сайта има сърч на градове.

# 20
  • Мнения: 1 776
Няма как да не се зарадвам какъв късметлия е синчето ми.
То бива снобария, но да задоволяваш собствените си прищевки и да тормозиш детето с нехарактерно за него облекло на един от най-важните му дни в живота е садизъм. Вие сериозно ли мислите, че на едно нормално 7-годишно дете му пука как е облечено и че това трябва да е важен атестат за първия му учебен ден??? И че го обличате по свой вкус заради него, а не за да задоволите само и единствено себе си?
Ненормална история.... майки без работа.
А конкретно по темата - Алек ще си е облечен както през всеки друг ден - с чисти дрехи от гардероба му, които естествено не са купувани поради конкретния факт, че тръгва на училище, а точно какви ще зависи от времето на 15-ти...

# 21
  • Мнения: 24 467
Разбира се, kodbg , че не му пука, нали това споделих- питах него, а той се поведе по приятелите и се чувстваше супер с нормалното си удобно облекло. Нали играха, черпиха се, тичаха, мазаха се... Той не е аз и се съобразих на първо място с това.
Беше по- впечатлен от това с каква прическа ще отиде и фризьорката го подстрига според както й обясни. Не е имало пънк изпълнения, нито кичури, той без друго си е малко класика в това отношение- ниско покрай ушите и врата, по- дълго на върха /къдрава руса коса има и му отива добре  Laughing/. А най- много се интересуваше от... това, с какви деца ще учи, дали ще са готини те и учителката, какви ще са учебниците.
В ДГ също имаше една камара празници- всеки се обличаше според разбиранията си. Моите са, че детето следва да се облича с дрехи, подходящи за възрастта му, а това не включва костюм, риза и вратовръзка. Други родители имат пък различно виждане по въпроса и това е нормално. Само че за мен винаги е било най- важно какво мисли самото хлапе.
А и разликата между момичета и момчета е много съществена. Определено за момчетата облеклото не е най- важно, ако обаче е неудобно те се чувстват като вързани. Не робуват много на официалностите и разбиранията на възрастните за мода, вървят по четението, повече след връстниците си в тази насока.

# 22
  • Мнения: 7 821
kodbg, не съм съгласна с мнението ти.
Какво значи "да задоволите само и единствено себе си" ?!? Облеклото на децата трябва да бъде подходящо, начина им на обличане също е въпрос на възпитание както всичко друго, поне аз така го възприемам. Това че детето иска и му е удобно да ходи на театър по джапанки и потник не значи че аз ще го пусна  Rolling Eyes . Същото е и с първия учебен ден или с някой друг празник.
Разбира се, аз се и ще се съобразя с вкуса и предпочитанията на сина си, но ще му покажа и какво, според мен, е подходящото в случая облекло и той също ще се съобрази. По този начин с времето ще го науча къде и как трябва да се носи за да не е смешен. Не смятам, че трябва да се зажени за да стигнем и до този аспект от възпитанието му.

# 23
  • Мнения: 3 886
kodbg, не съм съгласна с мнението ти.
Какво значи "да задоволите само и единствено себе си" ?!? Облеклото на децата трябва да бъде подходящо, начина им на обличане също е въпрос на възпитание както всичко друго, поне аз така го възприемам. Това че детето иска и му е удобно да ходи на театър по джапанки и потник не значи че аз ще го пусна  Rolling Eyes . Същото е и с първия учебен ден или с някой друг празник.
Разбира се, аз се и ще се съобразя с вкуса и предпочитанията на сина си, но ще му покажа и какво, според мен, е подходящото в случая облекло и той също ще се съобрази. По този начин с времето ще го науча къде и как трябва да се носи за да не е смешен. Не смятам, че трябва да се зажени за да стигнем и до този аспект от възпитанието му.
ЕВАЛА  и подкрепям мнението ти.kodbg Ако имам удоволствието да те познавам  не бих ти мълчала.Детето се води според вкуса на родителя  и аз пък искам моето дете да е различно от такива като теб.Всеки ден можеме да си облечеме дънки иблуза и това ще е ежедневие но в този незабравим ден  няма дае така.Пъки детето ми иска да се чувства наистина специално защото товае първия специялен ден и не последен за него.

# 24
  • Мнения: 516
Моят хубостник трябваше да е в стил "небрежен шик", но получи подарък страхотна оранжева вратовръзка. Та сега търсим подходяща небрежно шикозна риза, та хем да е с вратовръзката, хем да не прилича на шафер.  Mr. Green
За вас не знам, аз отдавна нямам последната дума по отношение на облеклото му. Като малка утеха ми идва факта, че той се опитва да копира баща си. А таткото има добър вкус.

# 25
  • София
  • Мнения: 3 109
Моят син беше облечен в костюм с елече на първия си учебен ден и изглеждаше прекрасно.  Не подкрепям тенденцията да се ходи с ежедневни дрехи при официални случаи. Подходящото облекло изразява уважение към конкретния повод и институцията.

# 26
  • Мнения: 861
kodbg, само не можах да разбера, защо си мислиш, че сме "майки без работа". Работа си имам и то достатъчно. В последните десет години, без такава не съм оставала. Все пак смятам, че именно родителите са тези, които трябва да възпитат вкус към облеклото и да дадат някакъв ориентир на детето.
А иначе и след двадесет години ще има хора дето ходят по джапанки, потник и къси гащи в съда.
Нека не спорим по темата. Всеки да облича детето си както намери за добре. 

# 27
  • София
  • Мнения: 39 740
Аз държа на облеклото. По джапанки - пред блока. На цигане става, играе, тича... по поводи (официални) Дияна е облечена официално.
Най-лесно е да пусна Дияна по джапанки. Но ще е единствената "бяла" лястовичка.

# 28
Според мен на този ден детето трябва де е облечено официално. Аз не бих си облекла детето с нещо което има в гардероба. От миналата седмица обикаляме магазините да и купя нещо хубаво, с което да почувства, че този ден е специален за нея/ще бъде първокласничка/

# 29
  • Мнения: 1 776
Защо мисля, че сте "майки без работа"?
Защото след няколко мнения в стил - седмици обикаляме магазините и не можем да намерим подходящата дреха какво друго да си мисля??
Относно мненията, че родителите трябва да дават тон в живота за всичко на децата си, в това число да им моделират естетическите възприятия и начин на обличане... за съжаление в страната ни това е характерен начин на възпитание и въобще отношение към околните. И то не е само към детето. Всеки смята, че е мъъничко по естет от съседа, че мъъничко разбира живота по-добре и трябва да набие своите представи за всичко на всеки около себе си. Винаги съм бил заобиколен от хора с такъв тип родителско възпитание - в училището от тепърва осъзнали се деца, че видиш ли те искали английски да учат, но болните амбиции на мамчето им ги вкарали в немската, в университета от хора, които на 3-тата година разбират, че нямат нищо общо с това, което следват. И това си остава за цял живот.
Съгласен, че дете на 7 години не може да има свое мнение по всички въпроси, но извинявайте, поне за облеклото може. Съжалявам и за по-острия тон, но в забавачката съм се нагледал на 4-5 годишни карикатури, облечени както аз се обличам 10-ина пъти годишно, когато трябва да ходя на бизнес среща, защото майките им решили, че трябва да изглеждат на дендита от първата половина на 20-ти век. На последното изпращане едно детенце беше облечено с бомбе и бастунче - затова казвам дендита. Горкото дете, чустваше се крайно неудобно, но беше главната атракция в зоопарка за половин дузина крави, експериментирали с облеклото на децата си.

И не преиначавайте думите ми, никой не говори за джапанки и шорти. Тезата ми е за нормално, удобно облекло. Просто е тъпо да обикалям 3 седмици магазините с конкретната цел да купя определена дреха за определен ден. Ок - ами ако на 15-ти е 35 градуса - ще сложите избраната дреха. А ако е 15 градуса? Пак ще я сложите, защото видиш ли, купена е за конкретния ден...

DIVA_ORHIDEQ, повярвай, нямаш никакъв повод за притеснение. Детето ти определено е различно от такива като мен след като го възпитаваш като твой образ и подобие Simple Smile. Аз много трудно се вписвам в масите. Относно мълчането, в следващите 4-5 години можеш и да имаш удоволствието да се запознаеш с мен и да не мълчиш, предвид, че децата ни ще бъдат в съседни класове.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 08:04 от kodbg

Общи условия

Активация на акаунт